Foto: Juan Aunion / Shutterstock

Cd-spelaren försvinner (till sist) från GM:s bilar

När General Motors släpper bilar av modellår 2022 kommer en relik från förr slutligen gå i graven när företaget nu meddelar att cd-spelaren inte längre kommer finnas tillgänglig.

Det är inte så många som köper cd-skivor längre. Vi är nog inte heller många som sörjer avsaknaden av en cd-spelare i vår nyligen levererade bil. I USA har dock tekniken levt kvar lite längre än vad den kanske har gjort i Europa. Men nu tar det stopp även där, enligt GM Authority, som skriver att cd-spelaren plockas bort som tillval på nya GM-modeller.

Beslutet gäller personbilar av modellår 2022, vilket innebär att modeller som Chevrolet Express och GMC Savana förlorar cd-spelaren som möjligt tillval till nästa modellår. Enligt Recording Industry Association of America (RIAA) har cd-albumförsäljningen i USA sjunkit med 97 procent sedan den peakade år 2000, så beskedet kommer kanske inte så oväntat.

Cd-spelare i Chevrolet Aveo. Foto: Everyonephoto Studio / Shutterstock

Cd-spelaren kommer dock leva kvar som tillval i vissa transportbilar som Chevrolet Silverado Medium Duty och Chevrolet Low Cab Forward. Andra bilmärken som Ford, Toyota och Honda släppte cd-spelaren så tidigt som 2016, och Tesla tidigare än så. För den som fortsatt vägrar någon annan lösning går det alltid att vända sig till eftermarknaden.

Diskutera! Cd-spelare i bil, är det din melodi, eller har du tagit dig an nyare teknik och metoder för att spela musik och annat när du sitter bakom ratten?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!