Chevrolet Camaro Z/28 2014 Foto: GM Design

Chevrolet bjuder på muskelfest i veckan

Chevrolet spänner alla möjliga muskler när de senare i veckan ställer ut på SEMA-salongen i Las Vegas. Corvette Stingray, Camaro och SS i sprakande färger – den ena värre än den andra.

Det är många bilsalonger de närmaste dagarna och veckorna. I Dubai, i Tokyo och – inte minst – i Las Vegas där det framför allt handlar om muskler och utseende.

 Chevrolet kommer till kasinostaden med en hel drös bilar, inte minst de tio som du kan njuta av i bildgalleriet nedan.

Tre av bilarna bygger på nya Corvette Stingray. Den ena lyder under namnet Corvette Stingray Gran Turismo Concept och spelar med andra ord an på Playstation 3-spelet Gran Turismo 6 där modellen har en framträdande roll. Den 466 hästar och 630 newtonmeter starka V8-motorn får i den här versionen sällskap av extra mycket kolfiber och en rad designattribut som ska förhöja racekänslan, exempelvis gula strålkastarglas.

 De två andra Corvette-kärrorna heter Corvette Stingray Atlantic Concept och Corvette Stingray Pacific Concept. Förstnämnda, som är i cabrioletutförande, är inspirerad av amerikanska East Coast-kulturen medan sistnämnda hämtar inspiration längre västerut, det vill säga West Coast-kulturen.

Övriga muskelbilar från Chevrolet (finns några till på SEMA utöver ovan nämnda och följande) är Camaro Z/28 årsmodell 2014 – som inte är modifierad för utställningen eftersom Chevrolet inte anser att det behövs då den gjort Ringen på drygt 7 minuter och 37 sekunder (våt bana) – Performance Garage Camaro – som är baserad på Camaro SS men med lite delar plockade från Z/28 och ZL1 – samt Performance Camaro V8 Concept och Performance Camaro V6 Concept. Sistnämnda har man plockat med för att visa att en prestandabil inte behöver ha V8-muskler.

 Dessutom ställs en Camaro Spring Special Edition ut, en Camaro SS i öppet utförande som visar ett uppgraderingspaket som kommer nästa år i begränsad upplaga.

Sist men inte minst har vi Jeff Gordon SS Performance Sedan Concept. Förändringarna som bilen visar upp är NASCAR-föraren Jeff Gordon – som tävlar i just en Chevrolet SS – skyldig till. Sänkt, ny grill och kolfibervinge, allt kryddat med originalmotorn som ger 421 hästkrafter och 563 newtonmeter.

Så vilken är din favorit i gänget?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!