Chevrolet Camaro återkallas på grund av klistermärke

Det är mer eller mindre vardagsmat att bilar genomgår återkallelser i USA. Denna gång är det nära 19 000 exemplar av Chevrolet Camaro som berörs. Orsaken? Ett klistermärke kan lossna.

Det är amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA som initierat återkallelsen av 18 941 exemplar av Chevrolets muskelbil Camaro tillverkade mellan 9 juli och 19 september i år. Orsaken till återkallelsen är ett klistermärke till bilarnas krockkuddssystem placerat på ett solskydd. Klistermärket sitter visserligen där det ska (till skillnad från den återkallelse av Morgan 3-Wheeler som skedde av en likartad anledning tidigare i år) och informationen på klistermärket är helt korrekt. Problemet är att klistermärket går att peta bort, och det alldeles för lätt, enligt NHTSA.

I ett uttalande skriver myndigheten att ”om krockkuddens varningsetikett lossnar från solskyddet riskerar föraren och framsätespassageraren att inte bli varnade om riskerna när krockkuddarna utlöses, vilket ökar risken för skador vid en olycka.

Återkallelsen kommer dock inte vara av den mer omfattande slaget, rapporterar amerikansk media. General Motors kommer nöja sig med att skicka ut ett brev till berörda bilägare, som själva ska kolla att klistermärket sitter kvar. Först om ägaren till bilen känner oro för att det är på väg att lossna kan ett verkstadsbesök bli aktuellt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!