090707-camaro-till-europa

Chevrolet Camaro kommer till Europa

Nya Chevrolet Camaro ska säljas i Europa. Den moderna reinkarnationen av muskelbilen har nått stora säljframgångar i USA, trots finanskris, och ska nu ta sig an Europa. Det uppger Chevrolets Tyskland-chef.

 Som en av få svenska motorjournalister lyckades PeO Kjellström lägga vantarna på en Chevrolet Camaro SS på svensk mark. Riktigt nöjd var han dock inte med bilen. Inte riktigt bra på något, var PeO:s dom över bilen som än så länge bara kan köpas genom importspecialister. Nu kan PeO få en anledning att köra bilen igen sedan det verkar vara bestämt att Chevrolet ska börja sälja bilen själva på europeisk mark. Det är ett offensivt men ändå möjligtvis aningen väntat besked. Camaro har fått en bra start på hemmamarknaden och i juni såldes för första gången sedan 1993 fler Camaro än Ford Mustang.

Jürgen Keller, chef för Chevrolets tyska avdelning, säger till tyska Auto motor und sport att man har bestämt sig för att börja sälja nya Camaro även i Europa. Han säger dessvärre inte när den kommer hit, med vilka motorer eller till vilket pris den ska säljas. I USA säljs Camaron antingen med direktinsprutade V6-motorer på 3,6 liters volym och 305 hästkrafter eller den stora V8-motorn på 6,2 liter som sitter i SS-versionen. Vill man ha automatväxlad låda får man nöja sig med 407 hästkrafter. Är man beredd att koppla själv får man 428 hästkrafter. I USA varierar priserna mellan 23 000 dollar för den enklaste versionen, och lite drygt 35 000 dollar för värstingmodellen. Som europé är det ingen idé att hetsa upp sig över de lågt satta priserna. När Camaro kommer hit lär den kosta betydligt mer än 23 000 dollar, motsvarande 180 000 kronor.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!