090701-chevroletcamaro-ss

Chevrolet Camaro SS – direktrapport från provkörningen

En helt ny version av Chevrolet Camaro tillhör inte vanligheterna. Men nu har första exemplaret anlänt till Sverige. PeO Kjellström lade rabarber på den.

Hallå PeO, i dag behövde du inte resa så långt för att köra ny bil?

 – Nej, till Mantorp bara. Men det har varit en lång j-a dag av väntan. Det ska göras tv också och det kan tydligen ta hur lång tid som helst. Jag fatt…

Jaja, hur var det nu med bilen?

– Den är grym att se på. Hur kaxig som helst. Ser ut, ungefär, som första generationen Camaro som tillverkades mellan åren 1967 och 1969.

Ja, vi har ju sett den på bild länge nu. Fungerar den bra?

– Så där skulle jag vilja säga. Den vill vara allt på en gång. Jänkare, sportbil, komfortbil 2+2, M-utmanare. Men den klarar inte det och blir inte riktigt bra på något. Jag saknar främst den riktiga jänkarkänslan. Det dånar för lite, låter för lite V8, rister för lite i karossen. Jag skulle lika gärna kunna köra BMW 540 vad gäller motorn. Det är trist. Vi har ju i alla fall 400 hästar att leka med, men det känns aldrig så.

Ojdå, på väg då?

– För mjuk för bana, för stötig på väg.

Du är inte alls nöjd då?

– Rent krasst är detta med största sannolikhet den bästa Camaron någonsin, men i jämförelse med övriga bilvärlden står den sig slätt. Jag hade hellre sett att den bara ville vara jänkare och inget annat.

Den här bilen utstrålar en attityd som få andra bilar. Tyvärr upplevs den också som bäst från utsidan. Kanske lika bra det eftersom du får punga ut med dryga halvmiljonen för ett exemplar.

Okej, men de som ändå är sugna kan gå ner till Chevahandlaren nu då och kika?

– App, app. Chevrolet Sverige tar inte hem bilen! Går de dit får de sukta efter en Matiz istället. Obegripligt eftersom Chevrolet här ändå har något att locka in folk med. Nej, bilen säljs bara hos importspecialister som Auto Village i Nacka som vi lånat bilen av.

Och nu vill de snart ha tillbaka bilen så jag måste lägga några mil till. Jag kanske blir på bättre humör av det. Du kan läsa nummer 17 av Teknikens Värld så får du se. Adjö Rabe!

Läs mer

Provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!