Chevrolet Camaro Z/28 snabbare än Lexus LFA på Ringen

I form av en medåkningsfilm berättar Chevrolet att nya Camaro Z/28 har kört ett varv på Nürburgring på 7:37:47 minuter. Det är bland annat snabbare än Lamborghini Murcielago LP640, Lexus LFA och Mercedes SLS AMG.

General Motors tycker om att mäta sina bilars styrka på Nürburgring. Det blev stort rabalder när Cadillac CTS-V skulle utmana de tyska prestandasedanerna och alldeles nyligen berättade man att nya Corvette Stingray genomgick de sista testerna inför Europalanseringen – på Ringen, förstås. Nu har ännu en GM-produkt fått testa sina vingar på det gröna helvetet i Tyskland och det är ingen mindre än Chevrolet Camaro Z/28.

 Den bantade och vässade värstingcamaron gav sig ut på Nürburgrings nordslinga och när den kom tillbaka visade klockan 7;37:47 minuter. Det är långt ifrån de allra snabbaste tiderna för serieproducerade gatbilar och ungefär tio sekunder långsammare än de värsta Corvette-versionerna men att en relativt gammalmodigt konstruerad, bakhjulsdriven bil med manuell växellåda kan placera sig före Porsche 911 Carrera S (991), Lexus LFA, Lamborghini Murcielago LP640 och Mercedes SLS AMG är ändå en smula imponerande.

 Här kan du läsa mer om 507 hästar och 637 newtonmeter starka Camaro Z/28.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!