Chevrolet Captiva facelift Foto: Helge Bias

Chevrolet Captiva ansiktslyfts – sista rycket?

Chevrolet Captiva har blivit sju år gammal och en ny modell vore på sin plats. Chevrolet känner dock ingen brådska utan låter i stället Captiva genomgå sitt andra ansiktslyft på tre år.

De som väntar sig att få se en ny generation Chevrolet Captiva på Genèvesalongen nästa vecka kommer att bli besvikna. Visst vore det rent tidsmässigt lägligt för Chevrolet att lansera en ny Captiva nu, sju år sedan lanseringen av nuvarande generation.

 I stället för en helt ny Captiva kommer vi att få se en ansiktslyft Captiva. Chevrolet gjorde en större uppdatering av den sjusitsiga suven inför årsmodell 2011 men nu är det alltså dags igen. Den här gången är förändringarna mindre. Chevrolet har bara släppt en bild, där vi får se Captiva bakifrån, och därmed ser vi att bilen har fått nya bakljus med LED-insatser samt fyrkantiga avgasrör. Vi får inte se den nya fronten ännu men Chevrolet berättar att den främre stötfångaren har fått en något lägre placering, att grillen har ett nytt rutmönster och att dimljusen har ser annorlunda ut. Dessutom tillkommer nya 18-tumsfälgar. På insidan består ansiktslyftet av nya material till stolsklädseln och en milt uppdaterad instrumentpanel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!