100826-chevrolet-orlando Foto: Axel Wierdemann

Chevrolet Orlando äntligen färdig för premiär

Det har tagit nästan två år för Chevrolet Orlando att ta steget från konceptbil till produktionsfärdig modell. På Parissalongen får den sjusitsiga MPV:n äntligen visa sig för allmänheten.

 Jo, Chevrolet Orlando är faktiskt en helt ny modell. Det känns dock som att vi redan är bekanta med Orlando vid det här laget. Orlando visades nämligen som konceptbil redan för två år sedan på bilsalongen i Detroit men först nu är den färdig för produktion. Premiären är förlagd till Parissalongen i början av oktober och nu släpper Chevrolet de första bilderna på den nya familjebilen.

Vi kan genast konstatera att Chevrolet inte har fegat ur totalt när det gäller designen. Konceptbilen Orlando var grovhuggen med en hög front och kraftigt markerade hjulhus. Produktionsbilen är aningen nedtonad men ger i stort samma intryck. Det är inte utan att den faktiskt ser lite muskulös ut. Det är dock bara yta. När Orlando kommer hit till Europa sent nästa år drivs den antingen av en 1,8 liter stor bensinmotor med 141 hästkrafter eller en dieselmotor på 2,0 liter som ger 131 eller 163 hästkrafter.

Under Orlando-skalet finns samma Delta-plattform som även bildar bas för Opel Astra och Chevrolet Cruze. Chevrolet visar ännu inga bilder på interiören men uppger att de två bakre stolsraderna placeras i en biosalongsliknande uppställning där de bakersta stolarna sitter högre för att ge passagerarna bättre framåtsikt.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!