080916-chevrolet-orlando

Chevrolet Orlando har fått rumpa!

Kommer du ihåg Chevrolet Orlando Concept för en vecka sedan som du aldrig fick se från alla håll och kanter? Nu har den kompakta crossovern äntligen berikats med en bakdel.

Det är inte lätt att vara ett kompakt crossoverkoncept som Chevrolet Orlando när det vankas roligare prylar i form av Volt en bit längre bort på GM:s hundraårsfirande. Även om det förhoppningsvis drar blickar till sig så är det svårt att konkurrera mot bilen som ska få GM att lyfta igen.

Orlanda Concept visades med bilder och information redan för en vecka sedan, men vi fick aldrig se hur baken ser ut. Illustrationerna då föreställde bilen snett framifrån samt inifrån. Nu har jänkarna släppt den kompletterande bilden på bilens bakdel. Är det några fler än jag som starkt associerar den till gamla Audi A2?

Fortfarande är det tunnsått med information. Den enda nya siffran som dykt upp tillsammans med bilden är bilens hjulbas som mäter 2,76 meter. Sedan tidigare vet vi att Orlando bygger på nyligen presenterade Cruze och att drivkällan består av en nyutvecklad tvåliters turbodiesel på 150 hästkrafter och 320 newtonmeter. Även om det på bilden ser ut att vara trångt i bilen lovar Chevrolet att sju personer ska få plats på en och samma gång.

Debuten äger så klart rum i Paris om drygt två veckor.

Mer information om Orlando Concept via länken nedan.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!