Chevrolet Spark EV Foto: License Agreement - Please read the following impo

Chevrolet Spark EV kommer till Europa 2014

Chevrolets elbil Spark EV visade sig vara en snabb liten sak när den visades upp i USA i höstas. Nu är det dags för elbilen att ta sig an Europa med början i Genève i mars.

För ett par månader sedan kunde besökarna på bilsalongen i Los Angeles spana in Chevrolets senaste elbil Spark EV. I början av mars kommer besökarna på Genèvesalongen kunna göra samma sak. Chevrolet har nämligen bestämt att Spark EV ska säljas i Europa med början 2014.

 Precis som USA-bilen visar den europeiska varianten upp imponerande siffror. Elmotorn ska ge drygt 130 hästkrafter och ta Spark EV från 0 till 100 km/h på 8,5 sekunder. Ännu bättre är kanske att litiumjonbatterierna med kapacitet på 20 kWh kan laddas till 80 procent på bara 20 minuter om bilen kopplas in i en snabbladdningsstation. Via ett 230-voltsuttag tar det i stället mellan sex och åtta timmar att ladda fullt. Chevrolet har ännu inte avslöjat hur lång räckvidd Spark EV har men säger att den ska vara bland de bästa i klassen.

 Spark EV kommer att säljas med bakckamera och MyLink-system som standard. MyLink gör det möjligt att koppla in sin smartphone i bilen och styra vissa funktioner via bilen pekskärm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!