090210-chevrolet-spark

Chevrolet Spark – småbil för Europa

På Genèvesalongen som äger rum nästa månad ska Chevrolet bland annat visa upp två nya modeller med nytt formspråk – folkvalda småbilen Spark och sedanen Cruze.

Kommer du ihåg omröstningen som Chevrolet utlyste i april 2007? Via en webbsida fick de som önskade rösta på tre konceptbilar – Beat, Groove och Trax – där vinnaren helt enkelt skulle gå till produktion.

Beat vann den omröstningen och på Genèvesalongen är det dags att presentera den färdiga bilen, dock under nytt namn, nämligen Spark. Namnet är förresten lånat från Chevrolet/Daewoo Matiz som heter just Spark på vissa marknader. Återvinning är dagens melodi.

Chevrolet Spark bär samma nya globala designspråk som tidigare visade Cruze (ställs också ut i Genève). Den lilla femdörrarsmodellen sägs bjuda både på goda utrymmen och på körglädje. Spark kan, när den lanseras i Europa nästa år, erbjuda sina spekulanter två små fyrcylindriga bensinmotorer, en på 1,0 liter och en på 1,2 liter. Förbrukningen och utsläppen lovas ligga på låga nivåer.

Storebror Chevrolet Cruze lanseras i Europa under nästa månad. Sverige ingår dock inte i Europa den här gången då lanseringen på svensk mark sker något senare.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!