Chevrolet Trax

Chevrolet Trax – tre snabba från provkörningen

Chevrolet har ett syskon till Opel Mokka – Trax. Snart är det dags för lansering i Sverige och vi har därför skickat PeO Kjellström långt bort för att avgöra om den är lika trevlig som Opels.

Hallå där PeO Kjellström. Ute på vift i något exotiskt land igen. Var och vad?

– Vackra Kroatien även om inte vädergudarna är på bästa humör. Nya Chevrolet Trax handlar det om i alla fall, alltså den amerikanska motsvarigheten till Opel Mokka, även om båda byggs i Korea!

Och, det går bra?

– Faktiskt. En trevlig bil, kanske det bästa Chevrolet gjort på många år. Känns välbyggd och lilla 1,4-litersbensinmotorn med turbo är helt okej. Kan ge en välbehövlig skjuts på den svenska marknaden för Chevrolet. Det är den motorn man ska välja.

Och den kostar?

– Från 194 900 kronor, med fyrhjulsdrift. Lite billigare än Opel Mokka alltså. Säljs redan men inga leveranser förrän i juli. Mer i nästa nummer av Teknikens Värld. Bland annat att Chevrolet byggde sin första suv redan 1935, fast då visste ingen att det hette suv...

Hela provkörningen av Chevrolet Trax läser du i Teknikens Värld nummer 11/2013 som utkommer 9 maj. Är du prenumerant får du tidningen tidigare än så, är du inte redan prenumerant har du ett kanonerbjudande här.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!