080909-chevr-volt-bilder

Chevrolet Volt avslöjad redan nu!

Endast för några dagar sedan sades det att den produktionsfärdiga Chevrolet Volt skulle visas i samband med GM:s 100-årsjubileum den 16 september. Men redan nu kan vi visa de första bilderna på Volt i fullt produktionsfärdigt skick.

Vi har sett konceptet, spionbilderna, smygtittsbilderna och till och med en smygfilmad video på GM:s stora framtidshopp Chevrolet Volt. Den slutgiltiga godbiten – Volt i produktionsfärdigt skick – hade GM dock tänkt spara till det stora 100-årsjubileet den 16 september. Men tack vare Car Connection är den festen förstörd. Car Connection har lyckats få tag på en serie officiella PR-bilder föreställande Volt tillsammans med några av nyckelpersonerna bakom projektet. Nyckelpersonerna, som med sina inte så fotomodellaktiga nunor står i vägen för Volt, är bland andra vice styrelseordförande Bob Lutz och Volt-chefen Tony Posawatz (bilden ovan).

De nya bilderna avslöjar egentligen ingenting överraskande. Den färdiga bilen är ganska lik konceptet, det som skiljer dem åt fick vi se redan på smygtittsbilderna som publicerades tidigare i somras. Dock kan vi nu se Volt i helfigur för första gången samt granska de flesta detaljerna. Vi kan se att den något ovanliga svarta listen under fönsterlinjen har hängt med från konceptet, likaså domineras baken av en svart glasyta som flyter samman med bakljusen. Under utvecklingen har Volt dock fått en mer aerodynamisk form. Fronten har fått en tydligare kilform, vilket sägs ha bidragit till att räckvidden har förbättrats avsevärt. Några officiella uppgifter om Volt finns ännu inte. Vi får förmodligen hålla oss till början av nästa vecka då bilen debuterar på riktigt.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!