100419-chevrolet-volt-mpv

Chevrolet Volt blir MPV

General Motors har ännu inte fått ut plug in-hybriden Chevrolet Volt på marknaden men de har redan börjat blicka framåt. På bilsalongen i Peking ska Volt visas i familjevänligt MPV-format.

 Som så många gånger tidigare har ett antal patentskisser läckt ut och den här gången visar de en hittills helt okänd bil. Fronten känns genast igen som en Chevrolet Volt – GM:s extremt omtalade och försenade plug in-hybrid. GM har ännu inte lyckats få ut Volt på marknaden men patentskisserna visar att det redan tänks framåt inom GM-organisationen. Brittiska Autocar uppger att de har talat med källor inom GM som bekräftar att bilderna visar en Chevrolet Volt i MPV-form och att bilen ska premiärvisas i Peking i slutet av veckan.

Drivlinan uppges vara helt och hållet samma system som sitter i Volt. GM kallar systemet Voltec och det utgörs av en förbränningsmotor på 1,4 liter som arbetar som räckviddsförlängare åt elmotorn som driver hjulen. GM har hela tiden varit öppna med att Voltec-systemet är designat för att enkelt kunna flyttas över till flera olika biltyper. Med tiden får vi troligtvis se ett antal olika bilmodeller med Voltec-systemet.

Bilsalongen i Peking öppnas för journalister 23 april och den 27 får allmänheten också komma in.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!