080905-chevrolet-volt-nya

Chevrolet Volt i produktionsutförande visas om några dagar!

Det är mycket Chevrolet Volt nu trots att bilen inte ska börja säljas förrän 2010. Senaste helgen kunde vi bjuda er läsare på nya bilder och film som visade produktionsbilen på avstånd. Nu vankas det snart ännu bättre bilder, bilen ska visas upp den 16 september!

Chevrolet Volt visades upp som konceptmodell på NAIAS för första gången för snart två år sedan. Sedan dess har det snackats mycket (både bekräftade och obekräftade uppgifter) om bilen och dess plug in-hybridsystem som fungerar som drivkälla. GM kallar systemet för E-Flex.

Nu i somras släppte GM några kryptiska bilder som visade småglimtar av bilen i produktionsutförande, i övrigt har jänkarna varit extremt hemlighetsfulla om bilen som är tänkt att slå världen med häpnad.

För bara några veckor sedan dök det upp, mot GM:s vilja, interiörbilder och så sent som förra helgen avslöjades den färdiga bilen på film, efter att någon med kamera filmat bilens deltagande under inspelningarna av filmen Transformers 2. Filmen visade dock Volt på avstånd, men man såg klart hur GM-folket tänkt sig sin framtidsbil.

Nu kan det snart vara dags igen, fler bilder som ska få världen att upptäcka GM:s mest omtalade bil de senaste åren – minst. Bilderna den här gången kommer inte att vara av spionkaraktär, utan lär vara tagna av GM själva. Trots att lanseringen är ett drygt år fram i tiden väljer GM att presentera produktionsfärdiga Chevrolet Volt om elva dagar, närmare bestämt den 16 september. Anledningen till detta är att denna septemberdag firar den gigantiska bilkoncernen sitt 100-årsjubileum, och vad passar bättre än extra spänning med Volt i huvudrollen? Knappast något.

– Ryktena om att produktionsversionen av Chevrolet Volt dyker upp på 100-årsjubileumet är sanna. Bilen som ska visas representerar produktionsversionen och kommer att skilja sig en hel del jämfört med konceptmodellerna, berättar en insiderkälla för Automotive News.

Volt visades alltså för första gången i början av 2007, men sedan dess har formgivningen justerats en hel del. GM:s ingenjörer har under arbetets gång upptäckt att karossen inte var aerodynamisk nog för att kunna möta de krav som ställdes på bilen. Därför kommer vi att (förhoppningsvis) få se en till stora delar omdesignad bil jämfört med konceptet.

GM:s vice ordförande Bob Lutz har nyligen berättat att Chevrolet Volt inte kommer att närvara på bilsalongen i Paris nästa månad. I stället får vi rikta ögonen mot Detroitsalongen i januari nästa år där den antagligen kommer att agera dragplåster tillsammans med en annan het konkurrent, nämligen nästa generation Toyota Prius.

Vi lovar att hänga på låset på tisdagsmorgonen den 16 september för att se vad GM har att visa oss alla.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!