101215-chevrolet-volt-leverans Foto: Jeffrey Sauger for Chevrolet / © 2010 Jeffrey Sau

Chevrolet Volt klar för leverans

Efter vad som framstår som en extremt lång väntan har de första kundexemplaren av Chevrolet Volt lämnat fabriken i Detroit. Det första exemplaret är redan levererat och snart finns 360 bilar ute på vägarna.

Det är nu drygt två år sedan Chevrolet premiärvisade sin plug in-hybrid Volt. Sedan dess har bilen försenats i olika omgångar och först nu är den helt färdig för leverans ut till kunder. På måndagen lämnade de första exemplaren av Volt Detroit-Hamtramck-fabriken med siktet inställt på utvalda återförsäljare.

Bilarna är de första i en serie om 360 bilar som ska levereras till amerikanska återförsäljare den här veckan. De första bilarna är tingade av kunder i Kalifornien, Texas, Washington DC och New York. Det första exemplaret har redan leverats till den pensionerade piloten Jeffrey Kaffee som fick sin bil under onsdagen. GM konstaterar (förmodligen mycket nöjt) att Kaffee lämnade in en Toyota Prius i inbyte. Grundpriset för en Volt i USA är 33 500 dollar, cirka 220 000 kronor, efter statliga rabatter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!