100721-chevrolet-volt-badar

Chevrolet Volt tar ett dopp

Även en bil kan behöva svalka sig i sommarvärmen. Chevrolet Volt är fortfarande inne i sluttesterna och då ingår att ta sig ett dopp för att visa att man klarar av att få batterierna blöta.

Testarbetet av Chevrolet Volt fortsätter i GM:s testlabb. GM är ännu inte riktigt färdiga med den efterlängtade plug in-hybriden men om bara några månader ska batteripaketet börja massproduceras. De potentiella köparna i USA är uppenbarligen oroliga över hur den elektroniktunga Volten ska klara sig i vått tillstånd och GM ser sig tvungna att publicera en film som visar Volt när den tar ett bad.

– Anledningen till att vi gör detta test är att kontrollera och säkerställa att kunderna är skyddade mot eventuella vattenintrång i batteriet som kan påverka elektroniken, säger Rob Dexler, batteriingenjör med ansvar för Volt.

Vi får hoppas att GM har lyckats med batteriet, inte minst eftersom Volt är en av de nya bilar som har väntat längst på att börja säljas. De första officiella bilderna visades redan 2008 och sedan dess har bilen testats utförligt. Men också för GM:s egen skull. I förra veckan tillkännagav GM att batteripaketet kommer att omfattas av en garantitid på 8 år eller 16 000 mil. Alla eventuella batteriproblem kommer GM därmed själva att få ta itu med och bekosta.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!