070518_Chevy_Sequel Foto: Emile Wamsteker

Chevy Sequel kör in i rekordböckerna

Chevy Sequel blev den första eldrivna bränslecellsbil som klarade köra 300 miles, det vill säga nära på 50 mil på en tank vätgas, utan att släppa ut andra ”avgaser” än rent vatten.

Sequels rekordfärd startade vid General Motors utvecklingsavdelning ” Fuel Cell Activity Center” i Honeoey Falls och målgången var vid Tarrytown.

Sequel introducerades 2005 på den nord-amerikanska bilsalongen i Detroit, och den första fullt funktionsdugliga modellen började testköras i höstas. Det är en femsitsig liten personbil som uppges accelerera från stillastående till 100 kilometer i timmen på 10 sekunder.

-Nu har General Motors tagit ännu ett viktigt kliv mot den stundande serieproduktionen av våra bränslecellsfordon, genom att nå den nivå som konsumenterna kräver, sa Larry Burns från GM:s utvecklingsavdelning.

Vätgasen som användes för att driva Sequel under rekordfärden tillverkades på vattenkraftverket vid Niagarafallet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!