110117-chrysler-200-cab Foto: Webb Bland

Chrysler 200 Cabriolet – Lancia Flavia i Europa?

Chrysler har släppt de första bilderna på sin nya storcabriolet. Chrysler 200 Cabriolet är i själva verket en kraftigt ansiktslyft Sebring som, om förhandstipsen stämmer, kommer att heta Lancia Flavia i Europa.

Chrysler kommer inte att visa sin nya 200 Cabriolet förrän på bilsalongen i New York i mars men Chrysler har gått händelserna i förväg och visar en serie bilder redan nu.

Chrysler 200 Cabriolet baseras förstås på nya Chrysler 200 som i sig är en vidareutveckling av Sebring. Man kan säga att Chrysler har slagit in på samma bana som Volkswagen och bara gjort en halvt ny bil. Det betyder att nya 200 Cabriolet är precis lika rymlig som gamla Sebring Cabriolet och är en av få cabrioletmodeller som faktiskt har plats för fyra vuxna plus bagage. Likt gamla Sebring Cabriolet kan även nya 200 Cabriolet fås med ett fällbart tak i tyg eller plåt.

Motorutbudet består dels av en 3,6 liter stora Pentastar-V6 och dels med en fyrcylindrig 2,4-litersbensinare. Båda motorerna kopplas till en sexstegad automatlåda. När Chrysler 200 Cabriolet börjar säljas i USA kommer de tre utrustningsnivåerna Touring, Limited och S att vara tillgängliga. När Chrysler 200 Cabriolet börjar säljas i Europa säger förhandsuppgifterna att den ska byta namn till Lancia Flavia.

Läs mer

Test & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr