110805-grand-voyager återkallas

Chrysler återkallar 300 000 minibussar

Amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA har tvingat Chrysler till att återkalla nära 300 000 bilar, bland annat Chrysler Grand Voyager, efter ett fel som gör att krockkuddarna kan lösa ut spontant.

De modeller som drabbas av återkallningen är Chryslerkoncernens minibuss-serie som förutom den för oss svenskar välkända Chrysler Grand Voyager inkluderar dess amerikanska syskonbilar Chrysler Town & Country och Dodge Grand Caravan. Orsaken till återkallningen är att kondensvatten från bilarnas luftkonditionering kan droppa ner på kontrollenheten för bland annat krockkuddarna. Detta kan dels få varningslampan för krockkuddarnas funktion att börja lysa, men också, i värsta fall, få krockkuddarna att utlösa spontant.

Amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA uppger att detta både utgör en risk för personskador och för allvarliga olyckor och har därför tvingat Chrysler till att återkalla och åtgärda problemet. De bilar som drabbats är tillverkade mellan 24 juni 2007 och 30 juli 2008, och totalt drabbas 299 178 bilar. Hur många av dessa som sålts i Sverige är i dagsläget oklart.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!