070703-chrysler-crossfire

Chrysler Crossfire inte död än

En uppdaterad version av Chrysler Crossfire kommer nästa år trots påstående om att det är dags att sätta stopp för modellen efter korta fem år vid livet.

Årsmodell 2008 av Chrysler Crossfire kommer endast att genomgå några mindre uppdateringar som till exempel däcktrycksövervakning.

Chrysler slutade att ta emot beställningar på modellen under 2006 på grund av högre produktionskostnader, men enligt en taleskvinna hos den amerikanska biltillverkaren så stoppades aldrig produktionen. Automotive News rapporterar att det tillverkades 8 216 Crossfire under 2006 som jämförelse mot 2005 års toppnivå på 14 655.

Chrysler sägs fortfarande vara nöjda med antalet Crossfire som säljs, trots sänkta priser hos bilhandlarna, och det är en av anledningarna till att de låter modellen leva vidare. Projektledaren för Chrysler Crossfire, Allan Mecca, säger att modellen möter deras förväntningar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!