090115-chrysler-jeep

Chrysler: Jeep är inte på väg till Frankrike

Gårdagens försäljningsrykten om Jeep är felaktiga. Det säger Chrysler LLC:s vice ordförande Tom LaSorda. Enligt LaSorda har Chrysler inga som helst planer på att sälja några av sina märken till den fransk-japanska alliansen Renault-Nissan.

Den ansedda nyhetsbyrån Reuters rapporterade under gårdagen att Chrysler LLC:s ägare Cerberus förde samtal med Renault- Nissan om en försäljning av Jeep. Cerberus uppgavs dessutom vara i samtal med underleverantören Magna International. Magna sades vara intresserade att ta över minst en av Chryslers amerikanska fabriker. Det handlar framförallt om Belvidere-fabriken i Illinois som sätter ihop Dodge Caliber, Jeep Compass och Jeep Patriot.

Chryslers vice ordförande Tom LaSorda var dock snabbt ute och dementerade Reuters uppgifter. Enligt LaSorda finns det inga planer på att separera något märke från Chrysler-familjen. Även Renault har dementerat uppgifterna. Reuters hänvisar dock till källor inom företagen och säger sig vara säkra på sin sak.

LaSorda bekräftade däremot att Chrysler förhandlar med Magna. Men det handlar inte om att sälja någon fabrik, utan i stället om nya investeringar på den ryska marknaden. Samarbetet med Nissan fortsätter även det som planerat. I början av förra året tillkännagav Chrysler och Nissan att de kommit överens om ett modellutbyte. Nissan ska bygga en småbil åt Chrysler och Chrysler ska bygga en pickup åt Nissan.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!