Chrysler 300C Touring

Chrysler lägger ner kombin 300C Touring

Chrysler har bestämt sig för att lägga ner tillverkningen av kombi-modellen av sin 300-modell i samband med att modellen och märket fasas ut i Europa.

Den 1 juni i år slutade Chrysler att säljas på den europeiska marknaden och en epok var i graven. Nu sällar sig även kombi-modellen 300 C Touring till Chryslers öde eftersom de låga försäljningssiffrorna inte motiverar jänkarna nog att utveckla en ny kombiversion av den nya generationen 300.

 Kombi-versionen såldes inte alls i USA utan specialbyggdes av österrikiska Magna Steyr, som bland annat även tillverkat Chrysler Voyager mellan 2002 och 2007. 

 I Europa kommer nya Chrysler 300 att säljas och marknadsföras som Lancia Thema och kommer finnas att köpa från och med nästa år. Undantaget är Storbritannien där märket Chrysler tillåts leva ytterligare en tid. Andra modeller från Chrysler som får Lancia-märken blir Grand Voyager och Flavia, där den senare mer eller mindre är en ommärkt Chrysler 200.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr