110610-srt-siktar-på-amg

Chrysler SRT tar sikte på Mercedes AMG

Chrysler piffar till sin prestandaavdelning SRT som görs om i stil med AMG och blir eget märke. Gamle Dodge-chefen Ralph Gilles blir vd och tar över motorsportsverksamheten i samma smäll.

       SRT eller Street and Racing Technology har fram tills nu varit en trimavdelning i Chryslerhuset, men nu blir SRT alltså eget märke. I samma veva som Chrysler offentliggjorde nyheten passade man på att berätta om de kommande SRT-modellerna Jeep Grand Cherokee SRT8, Dodge Charger SRT8 och Chrysler 300 SRT8.

Nyligen utsedda vd:n Ralph Gilles sägs vara ett stort fan av motorsport, vilket passar bra eftersom SRT ska ta hand om Chryslers motorsportsprogram framöver. Tidigare var han chef över både företaget och designavdelningen på Dodge. 

SRT har varit Chryslers prestandaavdelning sedan 2004 och är sprunget från deras tidigare division PVO. De har tidigare ansvarat för att ta fram Dodge Viper SRT10. Nyheten om att Chrysler ska satsa på SRT bådar gott för en eventuell ersättare till V10-monstret Viper.       

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!