Chryslergruppen till salu?

Chryslergruppen, det vill säga Chrysler, Jeep och Dodge, kan vara till salu. Efter att den femte största biltillverkaren i världen rapporterat en förlust på nära 10,9 miljarder kronor under tredje kvartalet avslöjar nu ledningen att ingenting är uteslutet.

Under onsdagen höll DaimlerChryslers ekonomichef Bodo Uebber en presskonferens om det dåliga resultatet för tredje kvartalet. När frågan kom upp om Chryslergruppen är till salu svarade Uebber: Vi utesluter ingenting. Det var ett svar som självklart satte fart på spekulationer och rykten men Uebber förklarade lugnt läget.

– Vi kommer att göra våra analyser först och främst, sen kommer vi se över våra mål och när det är klart kommer vi att dra slutsatser från det här, sa han. Men jag tänker inte spekulera i om Chryslergruppen ska säljas eller inte.

Chryslergruppens kraftiga förlust var en enorm sänkning mot samma period förra året då de gick med vinst med drygt tre miljarder kronor. DaimlerChrysler gjorde positiva resultat under tredje kvartalet och landade på cirka 6,5 miljarder kronor i vinst trots Chryslergruppens förlust, mycket tack vare Mercedes som håvade in 9,2 miljarder kronor till DC.

Om Chryslergruppen skulle bli till salu, är det då dags för Toyota att gå in och ta över ännu mer?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!