Foto: press photo, do not use for advertising purposes

Cigarette AMG Electric Drive är världens snabbaste elbåt

Tolv elmotorer, 2 200 hästkrafter och 3 000 newtonmeter gör Cigarette AMG Electric Drive till världens snabbaste eldrivna båt. Som om det inte vore nog är den nära släkt med Mercedes SLS AMG.

Mercedes AMG-division har än en gång slagit sig ihop med muskelbåtstillverkaren Cigarette. Samarbetet har tidigare lett till kreationer med storartade namn som 46' Rider Inspired by AMG” och ”Inspired by AMGBlack Series50' Marauder”. De har haft gemensamt att de varit muskelbåtar med inspiration från Mercedes AMG-modeller. Den tredje och senaste kreationen heter Cigarette AMG Electric Drive och skiljer sig från sina föregångare eftersom den drivs helt och hållet av el.

 Som vi kan se på bilderna har båten designats som ett komplement till den eldrivna måsvingen SLS AMG Electric Drive. Man skulle rentav kunna säga att båten består av två eldrivna måsvingar. Bilen har sex elmotorer som ger en total effekt på 704 hästkrafter och 1 000 newtonmeter men längst bak i Cigarette-båten hittar man två sådana uppsättningar. Varje drev drivs av varsin uppsättning om sex elmotorer som ger en total effekt på 2 200 hästkrafter och 3 000 newtonmeter. Kraften kommer från fyra batteripaket av samma typ som sitter i SLS AMG Electric Drive. Vi vågar inte riktigt gissa hur tung båten är eller hur kort räckvidden är men Mercedes meddelar i alla fall att den är världens snabbaste eldrivna båt då den ska mäkta med en toppfart över 160 km/h.

 Elbåten är naturligtvis lackerad i samma matta AMG Electricbeam Magno-kulör som pryder den senaste versionen av SLS AMG Electric Drive och i sittbrunnen finns vissa designelement som knyter de båda fordonen samman. Mercedes och Cigarette har ingen avsikt att börja sälja den 16,8 meter långa muskelbåten utan använder den bara för att väcka uppmärksamhet, vilket vi antar att den gör på Miami International Boat Show där den just nu står utställd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!