061019_citra

Citroën årets renaste märke

Citroën har fått pris som årets renaste biltillverkare. Det är organisationen GreenFleet som delar ut det prestigefyllda priset som Citroën nu kan stoltsera med.

GreenFleet är en organisation som jobbar emot växthuseffekten och försöker förmå världens företag att bli mer medvetna om miljöproblemen. Bilföretagen är då en viktig del och en sporre de har är den årliga prisutdelningen.

Årets vinnare i kategorin ”Bästa biltillverkare” heter alltså Citroën med motiveringen att ”de satsar väldigt hårt på att göra vanliga, praktiska bilar med väldigt låg bränsleförbrukning som vanliga människor har råd med.”

En stor del i segern är Citroën C1, en av trillingvagnarna (de andra två är Toyota Aygo och Peugeot 107), som endast drar 0,34 l/mil med 1,4-liters dieselmotorn samtidigt som CO2 utsläppet är 90 g/km.

En talesman för Citroën sa att de är väldigt glada för utmärkelsen och att det känns som att de får uppskattning för den satsning de gör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!