081104-citroen-c1-facelift

Citroën C1 – renare och nyare

Nu blir minstingen i Citroën-familjen mer lik de övriga familjemedlemmarna. En ny front med ett större gap och snålare och renare motorer ska försäkra C1:s säljkraft ett par år till.

Vilken man föredrar i trillingensemblen bestående av Toyota Aygo, Peugeot 107 och Citroën C1 är mest en smakfråga. Men Citroën tar sig nu ett litet försprång gentemot sina kamrater när de uppdaterar C1. Troligtvis lär försprånget dock bara vara kortvarigt, ansiktslyftningarna av Aygo och 107 ligger förmodligen inte långt fram i tiden.

Den mest tydliga förändringen har skett i fronten, men Citroën utlovar dessutom en uppdaterad motorlinje. Om man bortser från det vanliga: nya fälgar, nya färg- och materialval i kupén samt några små detaljer i exteriören, består ansiktslyftet av C1 av en ny front och en renare motor. Framtill har C1 blivit av med det bredkäftade luftintaget, till förmån för ett rektangulärt dito som stämmer bättre överens med det övriga modellutbudet. Grillen/luftintaget är mer Audi-inspirerat än tidigare med svarta ribbor som omges av en kromram.

Citroën har ännu inte avslöjat hur de har gått till väga, men den lilla trecylindriga enlitersmotorn ska i alla fall vara ännu snålare än förut. Den 68 hästkrafter starka motorn ska i det nya skicket släppa ut 106 gram koldioxid per kilometer, en förbättring med 2,7 procent. Bensinförbrukningen vid blandad körning sänks med 2,1 procent till 0,45 liter per mil. 1,4-litersdieseln lämnas än så länge orörd. Citroën börjar sälja C1 med den nya looken i början av nästa år. Vi får vänta till dess på de fullständiga specifikationerna.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!