Citroën C3 facelift – första bilderna

I förra veckan kunde vi berätta att Citroën planerar visa uppfräschade versioner av C3 och C3 Picasso på bilsalongen i Paris. Här är första bilderna på faceliftade Citroën C3, från Brasilien.

Som vi kunde berätta förra veckan kommer Citroën att visa tre nyheter på bilsalongen i Paris i september. Dels DS3 i cabrioletversion, dels ansiktslyfta versioner av småbilen C3 och högbyggda mini-mpv:n C3 Picasso. Det är just ansiktslyfta C3 som vi nu kan visa de första bilderna på. Bilderna kommer från Citroën i Brasilien, men av allt att döma lär utseendet här hos oss bli snarlikt.

Det ansiktslyft bilderna visar är på de flesta sätt mycket marginellt. Ett nytt frontparti med annorlunda lampor och mer LED-inslag i dessa är den största skillnaden. Den uppdaterade uppsynen gör att bilen knyter bättre an till övriga Citroën-programmet, med bland annat C4 och C4 Aircross.

Interiört är förändringarna små, med ett fåtal omdesignade element i instrumenteringen. Även baktill är det svårt att skilja ansiktslyfta C3 från gamla, icke-ansikstlyfta, C3. Nya fälgar ingår dock i föryngringspaketet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!