061208_c4

Citroën C4 får touch av rally

När Mitsubishi släppte Lancer Evolution VI satte den dåvarande rallymästaren Tommi Mäkkinens namn på bakluckan. Det blev succé och många tillverkare har gjort samma sak sedan dess. Senast i raden är Citroën som nu släpper C4 By Loeb.

Sébastien Loeb dominerar rallyvärlden fullständigt, i år hade han tagit så stort försprång att han kunde ligga på sjuksängen med bruten arm de tre sista tävlingarna och ändå vinna med en poäng totalt. Därför är det långt i från överraskande att Citroën nu släpper en specialversion av C4, signerad av mästaren själv, lagom till fabriksstallets återinträde på rallyscenen (i år sköttes stallet privat av men med backning av fabriken).

C4 by Loeb är dock inte riktigt av samma kaliber som Mitsubishis Evolution VI TME var när den släpptes. Motorn är en 2-liters rak fyra på 143 hästkrafter, precis som i vanliga C4. Däremot finns en del andra saker som inte är vanliga.

Den röda färgen – som är Citroëns officiella rallyfärg – är genomgående för hela bilen och täcker såväl kaross som klädsel. Vita 17-tumsfälgar förtar visserligen en del av komforten men rally är inte särskilt komfortabelt, bara sportigt och roligt.

Citroën C4 by Loeb kommer endast i begränsad upplaga, 100 exemplar kommer till Sverige och du kan beställa en redan i dag. Priset börjar på 179 900 kronor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!