Citroën C5 förtidspensionerad i Storbritannien

Citroëns mellanklassmodell C5 har på sistone haft det tufft i Storbritannien med en allt mer tynande tillvaro. Nu är det tack och adjö.

Dagens Citroën C5 är redo för pension, men riktigt än är det inte dags trots åtta år på marknaden. Men i Storbritannien har den fått ta ut pensionen i förtid. Anledningen stavas suvar och crossovers. Dessa båda fordonstyper plockar allt större andelar av marknaden och inte minst PSA Peugeot Citroën själva är skyldiga till utvecklingen.

Under 2015 såldes endast 237 Citroën C5 i Storbritannien. Det är en otroligt låg siffra med tanke på att befolkningsmängden i områden är cirka 65 miljoner människor. För att förstå hur svag försäljningen var under fjolåret kan man jämföra första året för C5 generation ett. Under 2001 såldes 45 502 C5:or i Storbritannien.

I Sverige registrerades i fjol 622 Citroën C5, ingen hög siffra det heller men ändå drygt 160 procent bättre än den brittiska försäljningssiffran, och det i ett land med endast 9,5 miljoner människor. Under generation tvås första år i Sverige, 2008, såldes 1 611 exemplar. Under första generationens två första år, 2001 och 2002, såldes omkring 3 700 exemplar i Sverige – per år.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!