100210-citroen-ds3 r

Citroën DS3-R läcker ut

Lilla tuffa Citroën DS3 har redan hunnit charma bilvärlden med sina fräcka former och färger och nu är charmtrollet på väg att förvandlas till ett rallyjärn. Bilder på prestandaversionen DS3-R har redan läckt ut på nätet.

Teknikens Världs David Lilja var häromdagen i ett soligt Paris för att stifta bekantskap med Citroëns nya premiumbil i den lilla storleksklassen. Mötet med DS3 blev angenämt och det starkaste motoralternativet med 150 hästkrafter bjöd på underhållande körning. Den motorn kan dock komma att kännas svag inom en snar framtid. Citroën har nämligen inte kunnat hålla riktigt tätt när det gäller den kommande värstingversionen DS3-R. Bilder och information har redan läckt ut.

Bilderna kommer från franska och spanska PSA-forum och uppges föreställa DS3 i ett prestandainriktat Racing-utförande. DS3 kommer inom kort att ta över efter C4 som Citroëns WRC-bil och DS3-R kan närmast beskrivas som en gatversion av rallybilen. De tekniska detaljerna om DS3-R är knapphändiga men det sägs att bilen ligger 15 millimeter närmare marken och vad vi kan se så sitter det nya fälgar under breddade skärmkanter. Motorn i DS3-R uppges vara samma 1,6-litersbensinare som i vanliga DS3 ger 150 hästkrafter. Här har dock effekten höjts till dryga 200 hästkrafter och det ryktas även om en differential för att den framhjulsdrivna bilen inte ska bli alltför svårtyglad. Det är oklart om Citroën planerar att premiärvisa DS3-R redan på Genèvesalongen nästa månad eller om det blir vid ett senare tillfälle, kanske i samband med avtäckningen av den nya WRC-bilen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Cyber Monday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr