Citroën DS4 Racing Concept

Citroën DS4 Racing Concept – frän fransman

Kan lillebror DS3 vara racig så kan minsann storebror DS4 det också. Citroën visar nu upp en konceptversion av kommande DS4 Racing. 160 hästkrafter per liter bådar gott.

Sedan Citroën nylanserade modellbeteckningen DS har man sålt över hela världen sålt fler än 180000 exemplar bilar ur nya DS-serien. Citroëns lite tuffare modeller, som ju ”DS:arna” är, har alltså gått hem i stugorna och det finns ingen anledning för fransmännen att fortsätta på inslagen succéfylld väg. Denna gång är det tuffa DS4 som görs ännu tuffare genom att applicera lite raceattribut på bilen samt ge den tilläggsbeteckningen Racing. Alltså enligt samma recept som DS3 fick ta del av när den blev DS3 Racing.

 Nu är det dock inte den officiella produktionsbilen som vi ser här utan en konceptversion som ska visas upp på bilsalongen i Genève nästa vecka igen.

 Enligt Citroën är DS4 Racing ”100 procent racing”. Jämfört med märkets WRC-bilar står den sig ändå slätt, trots att den jämfört med vanliga DS4 är sänkt med 3,5 centimeter, fått spårvidden utökad med 5,5 centimeter fram och 7,5 centimeter bak.

 Utseendemässigt ser den, trots att det rör sig om en konceptbil, väldigt produktionsmässigt ut. Fronten har gjorts aggressivare med en låg frontspoiler, dimljusen har fått nya vertikala lysdiodkluster och kromribborna i fronten har blivit svarta. Ett litet kjolpaket – som går ihop med skärmkanterna, frontspoilern och diffusorn bak – har applicerats för ett mer bastant utseende. Genom diffusorn sticker två kromade ändrör ut. Tufft och kraftfullt.

Bilen rullar på 19-tumshjul skodda med 235 millimeter breda däck i 40-profil.

 Under huven ruvar en 1,6 liter stor turbomaskin som levererar inte mindre än 256 hästkrafter. Det betyder att man klämmer ut 160 hästkrafter per liter och det är enligt Citroën rekord för en serieproducerad bil. Trots gott om effekt sägs koldioxidutsläppet ligga på 155 gram per kilometer.

 Kan vi förvänta oss att få se den skarpa, produktionsklara bilen på Parissalongen i höst? Förmodligen, men först får vi njuta av DS4 Racing i konceptutförande I Genève nästa månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!