Citroën planerar DS-suv för Europa

Att Citroën haft vissa planer på att bredda DS-serien med en suv har vi vetat sedan tidigare. Nu verkar dock planerna vara mer konkreta.

Det var på bilsalongen i Shanghai tidigare i år som Citroën visade upp konceptbilen Wild Rubis, en suv i DS-serien, byggd på samma bottenplatta som DS5. Det är denna som nu är allt närmare att sättas i serieproduktion.

Tanken var ursprungligen att den nya DS-suven skulle säljas endast på den stora kinesiska marknaden. Nu ska dock det stora intresset för bilen även i andra delar av världen ha gjort att fransoserna litegrann har ändrat planerna. I ett uttalande till brittiska Autocar menar DS-avdelningens chefsdesigner, Thierry Metroz, att ”reaktionen har varit så positiv att det nu är möjligt att bilen även kan komma till Europa”.

Fortfarande kommer dock Kina att vara den huvudsakliga marknaden för modellen, som förmodligen kommer att kallas DSX7. Att döma av försäljningssiffrorna i Kina har nämligen Citroëns DS-märke fått ett så pass gott mottagande i det stora landet i öster att man närapå kan konkurrera med mer etablerade premiummärken, så som Audi, BMW och Mercedes.

Premiären för DSX7 blir förmodligen på bilsalongen i Peking nästa år. Och kanske kommer DS-serien redan då att ha utökats med en sedanmodell i Volkswagen Jetta-storlek för att senare följas av en sedanutmanare till BMW 5-serie.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!