Kompakt Citroën-suv

Citroën visar tuff småsuv i Peking

Några bilder på en kompakt tuff suv från Citroën har halkat ut på nätet så här dagarna innan premiären på bilsalongen i Peking.

Tre bilder, som du ser nedan, har hittat sin väg ut på Internet avslöjandes en ny, liten suv från Citroën. Den lilla tuffingen är sannolikt en konceptbil men skulle, om den går till produktion, kunna vara Citroëns motsvarighet till vad 2008 är för syskonmärket Peugeot. Men det kan också röra sig om en modell avsedd enbart för Kina, en marknad som Citroën satsar hårt på. För ett år sedan visade fransmännen upp snygga DS-suven Wild Rubis i Shanghai och i slutet av förra året började sedanen DS 5LS säljas och på årets Pekingsalong ska en mer hetlevrad R-version av den visas upp.

Suven vi ser här är ännu okänd till namnet, men den sägs vara ett samarbete mellan Citroën och deras kinesiska partner Dongfeng.

Inom kort vet vi mer om bilen eftersom bilsalongen i Peking bara är nio dagar bort.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!