Citroën Wild Rubis Foto: © Laurent Nivalle

Citroën Wild Rubis – DS i högform

Citroën visar nya stora, lyxiga och eleganta konceptbilen Wild Rubis. Citroën säger själva att konceptbilen kommer att sättas i produktion i form av en DS-suv, men blir den bara för Kina?

Tidigare i veckan visades en första liten bild på Citroëns nya konceptbil Wild Rubis och nu, några dagar innan den fysiska premiären på bilsalongen i Shanghai, visar Citroën hela bilen. Wild Rubis är som väntat en högbyggd crossover med suvstuk och eleganta linjer.

 Wild Rubis har hela 290 centimeter mellan hjulaxlarna och är inte mindre än 195 centimeter bred. 470 centimeter på längden och 159 på höjden är lite mer normala måttsiffror. Citroën vill ännu inte avslöja några tekniska detaljer men ryktet säger att Citroën i och med Wild Rubis-konceptet lanserar sin nya hybriddrivlina med bensin- i stället för dieselmotor. Drivlinan sägs bestå av en tvärställd fyrcylindrig bensinmotor som driver framhjulen och en elmotor som driver där bak. Totaleffekten hamnar omkring 240 hästkrafter.

 Citroën gör ingen hemlighet av att Wild Rubis-konceptet är en kommande produktionsbil som blir DS-linjens första suvmodell. Exakt vad Citroën har för planer med den kommande DS-suven är dock oklart. Enligt uppgift ska Citroën först lansera DS-suven på den kinesiska marknaden och sedan, eventuellt, låta den inta Europa och konkurrera med de lyxiga suvarna från Audi, BMW och Mercedes.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!