Citroën Wild Rubis Foto: © Laurent Nivalle

Citroën Wild Rubis – första titten

Citroën fortsätter att bredda sitt DS-utbud och nästa tillskott ser ut att bli en suv. Snart visas konceptet Wild Rubis som väntas bli en DSX. Här är första bilden och filmen.

Citroën har släppt en första bild och en kort film som visar en liten, liten del av konceptbilen Wild Rubis som ska premiärvisas på bilsalongen i Shanghai senare i april. Citroën är mycket förtegna om vad Wild Rubis är men tidigare uppgifter tyder på att det är en kommande suv/crossover.

 I det korta filmklippet får vi se en del av Wild Rubis-konceptets front och i stället för Citroëns klassiska kuggar ”le chevrons” ser vi DS-loggan. Wild Rubis blir alltså inte ett Citroën-koncept, utan ett DS-koncept. I Kina säljs Citroëns DS-bilar helt utan Citroën-identitet medan bilarna som säljs här i Europa pryds av både Citroën- och DS-loggor. Det lilla vi kan se av fronten för tankarna till förra årets konceptbil Numéro 9.

 Wild Rubis är med största sannolikhet en suv eller crossover och när den sätts i produktion väntas den få beteckningen DSX. Konceptbilen som ska ställas ut i Shanghai från och med 20 april blir en i stort sett produktionsfärdig bil och DSX borde komma ut på marknaden mot slutet av året. Storleksmässigt blir den en konkurrent till Audi Q3 och BMW X1. Citroën har inte avslöjat några tekniska detaljer kring Wild Rubis-konceptet men franska Auto Plus säger sig veta att kommande DSX blir den första Citroën-modellen som kommer att erbjudas med en bensin-hybriddrivlina. PSA-gruppens nuvarande hybridsystem där el kombineras med diesel kommer också att finnas som ett alternativ och en uppsättning bensin- och dieselmotorer kommer att driva de billigare modellerna.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!