Civil MC-polis haffar rattsurfare

Polis i Australien har fått börja använda civila motorcyklar och de tar verkligen krafttag för att stävja rattsurf.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Från och med i slutet av förra året kan polisen i Australien använda sig av civila motorcyklar för att bland annat komma åt bilister som kör utan säkerhetsbälte eller använder mobiltelefon. På enbart sju dagar stoppade polisen i Perth hela 147 personer som använde mobiltelefon och delade ut böter till 26 bilister som inte använde säkerhetsbälte.

– Avsikten är att försöka påverka förarens beteende. Vi vill att folk ska förstå att det de ägnar sig åt är beteenden som gör att de kan döda eller skada sig själva eller andra trafikanter. Jag tror inte att folk förstår vad ouppmärksamhet i trafiken kan resultera i. Reaktionstiden försämras avsevärt och det ökar bara riskerna för en olycka, säger polissekreterare Nick Anticich.

Trots att vi i Sverige sedan 1 december 2013 har en lag mot användande av mobiltelefon bakom ratten är det fortfarande ett växande problem då folk inte verkar inse de risker sådant beteende medför. Tycker du att den svenska polisen borde börja använda sig av liknande metoder som i Australien?

Vi ber om ursäkt för den låga upplösningen på videon ovan, en högupplöst version hittar du här.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!