071122-toyota-celica-2009

Comeback för Toyota Celica

Toyota Celica har under de senaste fyra decennierna varit en av den japanska biltillverkarens populäraste modeller. Nu ryktas det om att modellen är på väg att göra comeback 2009.

1970 kom första generationen av Toyota Celica. Sedan dess har sju generationer passerat förbi. Den senaste kom år 2000 och produktion lades ner 2006. 36 år med Celica och helt plötsligt fanns den inte längre, för många Celica-fantaster runt om i världen en mardröm.

Dessa fantaster kan kanske se lite ljusare på framtiden då det nu ryktas om att produktionen av en ny Celica ska sättas igång 2009. Uppgifterna om Toyota Celicas comeback kommer från tidningen Automotive News som kort nämner det i en artikel om hastighetsbegränsningar på autobahn. Mer detaljer finns det tyvärr inte, men om uppgifterna stämmer får vi helt enkelt vänta med att se. Toyota lär väl komma med kortare information inom en snart framtid, eller kanske visa upp en konceptmodell på någon av bilsalongerna nästa år.

Missa inte att bläddra igenom de olika generationerna av Toyota Celica nedan. Vilken är snyggast i dina ögon?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!