Conquest Evade – pansarlook utan pansar

Toronto-baserade Conquest lanserar nu sin första icke-bepansrade modell Evade som bygger på Fords F-550. Fokus är på lyx men till skillnad från andra modeller från företaget klarar den inte längre nödvändigheter som att överleva granatattacker.

Trots att Evade saknar pansar ser den ut att vara hämtad direkt ur actionrullen Expendables med sitt ruffiga utseende. Precis som sitt mer militanta – och bepansrade –syskon Knight XV bygger bilen på jättepickupen Ford F-550. I och med Evade har Conquest tagit ett steg ifrån pansarbilen Knight XV mot vad man själva kallar ”en ny standard bland handbyggda lyxsuvar”.

 – Vi ville att Evade skulle sätta en ny standard för vårt företag genom att flytta gränserna från teknik till design till att integrera detta med nya användarmöjligheter utan att ge efter på designdragen från Knight XV, säger vd William Maizlin enligt bilsajten Carscoop.

 I det 11 kubikmeter stora utrymmet har man försökt klämma in så mycket lyx som möjligt. Det betyder dock inte att antalet sittplatser är fler än att fyra passagerare kan åka där bak i limousinefåtöljer som vänts mot varandra. Laptop-bord, platt-tv och ett tredje soltak ingår i paketet. Söklamporna styrs via joystick inifrån bilen och kan vridas 360 grader.

 Förutom andra strålkastare, de smalare framskärmarna skiljer den sig från sin syskonmodell bland annat genom bakdörren modell större. Enligt Conquest ska dörren tillåta ett säkert insteg för sina nervösa kunder.

 Eftersom pansaren försvunnit har dessutom priset sjunkit med 335 000 kronor. Ny prislapp är motsvarande 3,9 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!