Corvette Final Edition finns nu i Europa

Corvette C7 är på upphällningen och Chevrolet spottar därför ur sig en rad olika specialversioner. Corvette Final Edition heter varianten som nu finns tillgänglig i Europa.

Många går och väntar på Corvette generation C8 med mittmotor, men nuvarande generation, C7 kallad, håller ut ännu ett litet tag. I Europa presenteras nu en sista specialversion av den ikoniska modellen, en version som döpts till Final Edition. Det betyder inte att när denna limiterade upplaga är slutsåld så är även Corvette det. Standardmodellerna Stingray, Grand Sport och Z06 kommer nämligen att finnas med hela vägen in i kaklet.

Corvette Final Edition finns bara i coupéutförande, antingen som Grand Sport eller som Z06. Final Edition innebär valmöjlighet mellan två olika färger – Sebring Orange Tintcoat Metallic och Ceramic Matrix Gray Metallic. Det innebär också svartlackerade cupfälgar som täcker kolfiberkeramiska bromsskivor med gråmålade bromsok, frontsplitter i kolfiber samt sidokjolar i samma material. Svarta stripes över framskärmarna ingår om man väljer i Grand Sport. Z06 går lottlös på denna punkt.

Interiört är Final Edition-bilarna utrustade med högglansiga kolfiberpaneler, Nappa-läder på stolarna, ratten, växelspaken, instrumentbrädan, dörrarna och mittkonsolen. Läder- och textilytor hålls ihop av blå sömmar om bilen är grå och ”neutrala” sömmar om bilen är orange.

Performance Data Recorder och Competition-sportstolar är också en del av Final Edition-utrustningen.

I Tyskland kostar Corvette Grand Sport Final Edition från motsvarade 1,2 miljoner kronor medan Z06 Final Edition kostar från 1,45 miljoner kronor. Båda modellvarianterna finns tillgängliga nu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!