071105-corvette-etanol

Corvette med etanolmotor till produktion

I förra veckan skrev om den Corvette Z06 som etanolkonverterats och modifierats av Pratt & Miller och som ägs av Jay Leno. Denna 600 hästkrafter starka best kan nu komma att tillverkas.

Enligt uppgifter som Autoblog har kommit över så finns det långt gångna planer på att sätta igång en begränsad produktion av den Corvette C6RS som Jay Leno byggt tillsammans med bilbyggarna Pratt & Miller. Corvetten med V8-motor uppborrad till 8,2 liter och 600 hästkrafter kan komma att tillverkas i 25 exklusiva exemplar. För det behöver man en donatorbil (Corvette Z06) plus runt 1,2 miljoner i plånboken för själva modifieringen som innefattar bland annat konvertering till etanol.

Det finns säkerligen 25 personer med tillräckliga tillgångar som är intresserade av en Corvette med 600 hästar samtidigt som deras miljövänliga samvete lättas. I Staterna är allt möjligt…

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer