080916-corvette-minskar

Corvette stannar upp

General Motors tvingas nu dra ned på produktionen av Corvette. Den tidigare så pålitliga storsäljaren är den senaste i raden av bilar som efterfrågas allt mindre av kunderna. I höst ska Corvette-fabriken stå still en hel vecka.

Sportbilar och legendariska sportbilar i synnerhet är normalt sett relativt immuna mot konjunktursvängningar inom bilindustrin. Av den enkla förklaringen att de flesta av dem som kan köpa en inte påverkas speciellt mycket av vare lågkonjunkturer eller höga bränslepriser. Den rådande krisen inom bilindustrin är dock en av de svåraste på flera decennier och alla led påverkas. Nu tvingas GM minska produktionstakten i fabriken i Bowling Green, Kentucky – Corvettens tillverkningsort.

GM bekräftar nu att fabriken ska stå still en hel vecka i oktober och att det därefter ska tillverkas färre bilar per timme, rapporterar Automotive News. I normala fall hinner fabriken med 18,5 bilar per timme, nu ska inte mer än 15 bilar per timme färdigställas. Till följd av detta får även delar av personalen gå. Produktionsminskningen är ett hårt slag mot Bowling Green-fabriken som inte har drabbats av någon nedskärning sedan 1995. Nedskärningen är ingen större överraskning om man ser till det tuffa år Corvette har haft så här långt in på 2008. Under årets första åtta månader sjönk försäljningen med 8,5 procent jämfört med förra året. Försäljningen tog ändå viss fart i augusti då GM beslöt att även Corvette skulle omfattas av personalrabatten.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!