090216-corvette-stingray

Corvette Stingray Concept visades i Chicago

Nu har GM dragit täcket av sitt senaste koncept. På bilsalongen i Chicago visades Corvette Stingray Concept – eller Sideswipe som bilen heter när den får liv.

Sedan en tid tillbaka har återkommande spionbilder visat ett Corvette-koncept som har väckt viss förundran i bilvärlden. På suddiga bilder har former dels från gamla klassiska Corvette Stingray kunnat skönjas, men mest av allt har bilen sett ut som en ny batmobil. Till sist stod det dock klart att bilen på bilderna skulle vara en av karaktärerna i den nya Transformers-filmen. På Chicagosalongen som öppnades för allmänheten i fredags visades för första gången Corvette Stingray Concept i sin helhet.

Enligt GM är bilen en ren designstudie som inte kommer att utvecklas till någon produktionsbil. GM:s designers har minst sagt tagit ut svängarna, och som vi får veta i det medföljande videoklippet har de hämtat mycket inspiration från 1960-talets Corvette Stingray. Detta syns inte minst på den delade bakrutan. På filmduken ska Stingray-konceptet spela rollen som Sideswipe, det vill säga en bil/robot.

Stingray-konceptet är enligt GM inte skapat enbart för den nya Transformers-filmen. Bilen ska redan ha varit färdig och stått i GM:s konceptgarage när filmens regissör Michael Bay var på besök för att leta efter möjliga karaktärer till filmen. Bay ska ha blivit så imponerad av bilen att han skräddarsydde en karaktär enbart för den.

I filmklippet nedan ses Corvette Stingray Concept tillsammans med de övriga karaktärerna, alla i form av GM-bilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!