Foto: © 2013 AJ Mast and General Motors. This image is

Corvette Stingray kan få dubbelkopplingslåda

Kan en amerikansk muskelbil ha dubbelkopplingslåda? Även om man inte tycker det kan man bli tvungen att vänja sig vid tanken då GM har sökt patent för en sjustegad dubbelkopplingslåda som kan hamna i nya Corvette.

På amerikanska Corvette-dedikerade sidan Corvette Forum uppmärksammar man att General Motors har lämnat in en patentansökan som rör en sjuväxlad dubbelkopplingslåda. Frågan är bara vad GM ska ha den till, och när den kan tänkas sättas i produktion.

 Nya Corvette Stingray kan köpas antingen med en nyutvecklad sjuväxlad manuell låda eller gammalmodig sexstegad automatlåda. Inom GM-koncernen rullas just nu en ny åttaväxlad automatlåda ut och denna så småningom ska hitta ned i Corvette har setts som självklart. Uppgifterna om dubbelkopplingslådan har dock fått Corvette-entusiasterna att tänka om. Corvette Forum spekulerar i att den kommande dubbelkopplingslådan kan vara aktuell för de kommande prestandaversionerna Z07 och ZR1.

 Vad tror du, och framförallt – skulle du kunna tänka dig en Corvette med dubbelkopplingslåda?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!