Cykeljackan som ska skapa fred i trafiken

Blinkers och bromsljus – Fords smarta jacka ska tydliggöra cyklisters färd och öka säkerheten i trafiken.

Irriterar du dig på vingliga cyklister eller är du en cyklist som känner dig otrygg bland bilarna i trafiken? Ford kan ha lösningen för er båda: SmartJacket. Jackan, som ännu är på prototypstadiet, har färdriktningsvisare på ärmarna och bromsljus på ryggen.

Jackans alla funktioner styrs trådlöst via en mobiltelefon placerad i vänster jackärm och cyklisten får direktioner av en navigationsapp via vibrationer i ärmarna. Till jackan hör också ett headset för telefonsamtal och navigationshjälp.

Jackan är utvecklad tillsammans med klädmärket Lumo och Tome, utvecklare av mjukvaror, och ingår i Fords kampanj ”Share The Road”, ett försök att skapa harmoni mellan bilister och cyklister.

Ford är nu i begrepp att söka patent för jackan och fortsätta utvecklingen eller licensiera tekniken till tredje part.

Ford är emellertid inte först med smarta klädesplagg för cyklister. Vi har tidigare skrivit om blinkershandskarna från Zackees

.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!