Foto: Dacia

Dacia Jogger – ny sjusitsig familjebil

Glöm Lodgy, nu är det Jogger som gäller. Dacia gör sig redo att presentera en ny sjusitsig familjebil med ett nytt namn och ny framtoning.

Den 3 september blir det officiell premiär för Dacia Jogger på bilsalongen i München, men det Renault-ägda märket har redan nu släppt en första bild och ett kort filmklipp som visar modellen som kommer att ersätta Lodgy.

På den mörka profilbilden ser vi en hög siluett med en annorlunda fönsterlinje. Medan utgående Lodgy är en klassisk MPV-modell ser Jogger ut att ta minst ett halvt steg åt att bli en suv och det ska bland annat förstärkas med kraftiga takrails som, precis som på Sandero Stepway, kan fällas ut på tvären och fungera som takräcken. 

Jogger ska kunna köpas med fem eller sju sittplatser, men kommer troligtvis inte att få vara ensam som sjusitsig modell i Dacias modellutbud. Dacias vd Denis Le Vot har avslöjat att det kommer en cirka 4,6 meter lång suv år 2024 eller 2025 och att den kommer att ha ”minst fem säten”. Det är förmodligen produktionsversionen av konceptet Bigster han syftar på. Enligt Le Vot ska Jogger byggas på Renault-gruppens CMF-B-plattform som är grund för Sandero och alla kommande Dacia-modeller.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!