Foto: James Lipman / jameslipman.com / UK 07803 885275

Dacia Sandero och Logan uppdateras

Lågprismärket Dacia snofsar till fyra av sina modeller. Premiären sker nästa vecka under Parissalongen.

Det lär knuffas en hel del under Parissalongen som slår upp portarna nästa vecka. Kanske inte just i lågpristillverkaren Dacias monter, men det finns all anledning att söka sig dit. Det Renaultägda märket har slagit försäljningsrekord och deras bilar får nu uppdateringar såväl ut- som invändigt.

Sveriges billigaste bil Sandero och syskonmodellen Sandero Stepway, liksom modellerna Logan och Logan MCV, får en ny front som påminner en hel del om den vi sett hos märkets suv Duster. En form som presenterades under Frankfurtsalongen 2013.

Strålkastarna, nu av LED-typ, har dock en mer svepande form och grillens fyrkantsmönster är mer diskret. Detta ska bli märkets nya ansikte.

Även lamparrangemanget bak har ritats om och invändigt ska både nya material och funktioner ha adderats. Trots ingreppen ska Dacia fortfarande ha prislappen som sitt största försäljningsargument, meddelar Dacia.

Torsdagen den 29 klockan 10,45 visas bilarna officiellt.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!