Daihatsu visar åtta(!) nya koncept i Jakarta

Det är inte varje dag vi hör något nytt från japanska Daihatsu, men just nu pågår bilsalongen i Jakarta och där visar Daihatsu inte mindre än åtta nya konceptbilar.

Japans äldsta biltillverkare Daihatsu är något av en doldis i Sverige eftersom bilarna inte har sålts här sedan ungefär tio år tillbaka men ute i den stora världen är läget annorlunda. På den internationella bilsalongen i indonesiska Jakarta som pågår nu i veckan är Daihatsu en av de dominerande utställarna med sina åtta världspremiärer.

 Jo, du läste rätt. Daihatsu ställer ut inte mindre än åtta helt nya konceptbilar i Jakarta och innan pulsen höjs inför bara åsynen av de små konceptbilarna så bör det påpekas att de sannolikt aldrig kommer att hitta hit till Sverige.

 Mest tongivande i uppställningen är Ayla-bilarna. Daihatsu Ayla säljs redan i Indonesien och finns även i Toyota-utförande och heter då Agya. Konceptbilarna Ayla GT Ayla Luxury och Ayla X-Track är helt enkelt designstudier framtagna i syfte att utforska möjligheterna för flera Ayla-varianter.

 NC-Y och NC-Z är två konceptbilar som visar möjligheterna med en modellserie i storleksklassen under Ayla. Konceptet som kallas CUV är helt enkelt Daihatsus tolkning av en framtida suvmodell. UFC 2 och D-R Estate är nya versioner av koncept som visades i fjol, den senare en kommande sportbil med en liten 0,66-litersmotor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!