Darth Vader som bil från Hot Wheels – i verklig storlek

Är du ett fan av Star Wars? Tycker du att Darth Vader är den ultimata science fiction-skurken? I så fall blir du kanske lite varm inombords av att veta att han nu får en egen bil. På riktigt.

Det är leksaksbilstillverkaren Hot Wheels som står bakom idén att omdana kanske den mest klassiska av Star Wars-karaktärer till en bil. Darth Vader-bilen började också sitt liv som en liten leksaksbil, men till det just nu pågående seriekonventet i Dan Diego, Kalifornien, USA, valde man att göra bilen i full storlek.

Under skalet, som onekligen påminner en del om en Darth Vader-mask, sitter en av General Motors smallblock-motorer – på 526 hästkrafter. Bilen är således fullt fungerande. Enligt uppgift ska bilen även, via högtalare, låta omgivningen ta del av Darth Vader-ljud.

Bilen är en del i en större serie av Star Wars-relaterade leksaker och attiraljer, som ska lanseras under hösten. Och den finns alltså, i serieproducerad form, som leksaksbil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!